A disco királyt, akit háziörizetből vittek a börtönbe nemrég, most kényszerítéssel gyanúsítja az ügyészség. V. László mindezt  a  hatósági eljárás során tette, azaz miközben nyomoztak ellene.  Persze ez nem minden,mert az egyik gyanúsított társa ellen is újabb ügy kerekedett  ki,  mert a rendőr  társa V. Lászlónak lőszerrel élt vissza. Nos mindezt egybevetve rosszul áll V.László szénája de az is lehet, hogy a vádhatóság van komoly bajban ezért kerültek elő ezen csip-csup ügyek.

 

A Központi Nyomozó Főügyészség nagy valószínűséggel él a harmincnapos hosszabbítás jogával a már vád-előkészítési szakban lévő Vizoviczki – ügyben, így várhatóan csak a jövő hónap közepe táján emelnek vádat Vizoviczki és 58 társa ellen.

Mint ismeretes a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a BRFK egyes vezető beosztású rendőreinek megvesztegetéséért kell majd V. Lászlónak bíróság elé állnia, a rendőröknek pedig a kenőpénzek elfogadásáért. Mindemellett milliárdos bevételkiesést okozó adócsalásért is felelnie kell V. Lászlónak .

Ma még nem tudni, hogy mi lesz a sorsa annak a két új ügynek, amely már az iratismertetés után „indult”. Az ügyészség – miként Zsurkán Béla, az NNI vesztegetéssel gyanúsított két volt vezető beosztású munkatársának, Gulyás Imrének és Hopka Lajosnak a védője megerősítette – lőszerrel való visszaéléssel is meggyanúsította védencét, Gulyást.

Jóval nagyobb bajba került V. László, akit „kényszerítés hatósági eljárásban” gyanúsítással tartóztatott le nemrég a bíróság. Az ügyben eljáró Budapesti Nyomozó Ügyészség a nyomozás érdekeire tekintettel részleteket nem árul el, és védence határozott utasítására hivatkozva hallgat Futó Barnabás ügyvéd is.

A gyanúsításból arra lehet következtetni, hogy Vizoviczki esetleg megfenyegetett valakit, hogy az ellene adócsalásért folyó eljárásban mit mondjon, és mit ne.

HIRDETÉS

V. László és társai ellen 2012 nyarán indult eljárás. Az eddig nyilvánosságra hozott adatok szerint a disco király hét év alatt 320 millió forintot fizetett ki magas beosztású rendőröknek csak azért, hogy előre értesítsék, ha az érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken hatósági ellenőrzéseket terveznek. Pénzt kaptak rendőrök és a V.Lászlónak lekötelezett más hatósági emberek azért is, hogy razziákkal zaklassák a konkurens szórakozóhelyeket.

hírdetés
hírdetés