Nagyot mondott és egyben nagy igazságot is L.Simon László a Fidesz országgyűlési képviselője a reklámadó kapcsán. A reklámadót jegyző képviselő szerint azért nem veszélyeztetik a sajtószabadságot az adó bevezetésével, mert szerinte az, hogy Berki Krisztián herevasalása megjelenik vagy sem, nem a sajtószabadság kérdése. Nos ezért ott a pont L. Simonnak.

 

L. Simon László egy kifejezetten őszinte interjút adott az egyik vidéki internetes portálnak melyben bevallja, hogy nem ő egyszemélyben jegyzi a vitatott képviselői indítványt a reklámadóról, csak a nevét adta hozzá.

“Teljesen természetes, hogy ezt a törvényjavaslatot nem én szövegeztem, viszont az előkészítésben részt vettem. Ez egy kollektív munka, ezért tudom magam mögött a frakció támogatását a benyújtásánál” – közölte L. Simon László, aki arra már nem tér ki, hogy akkor mégis miért csak az ő nevén adták be az indítványt.

Az egykori kulturális államtitkár az interjúban tagadta, hogy a sajtószabadság kárára lenne a javaslatuk, ezt pedig azzal magyarázta, hogy az ellenzéki lapokat nem is érinti az adó.

“Azokat a véleményformáló orgánumokat, amelyek a politikai újságírásban garanciái annak, hogy adott esetben az ellenzéki vélemények, kormánybírálatok vagy kormánykritikák megjelenjenek, azokat 90 százalékban nem érinti ez a javaslat. Ötszáz millió forintos a határ a reklámbevételeknél az adófizetési kötelezettségre. Ha a napilapok közül kiemelem a Népszavát, a hetilapok közül a Magyar Narancsot, akkor látjuk, ezek egyikének sincs ekkora reklámbevétele.”

L. Simon László egyben hozzátette:

“Az, hogy a kereskedelmi tévékben, bulvárműsorokban Gáspár Győzike vagy Berki Krisztián herevasalása megjelenik, vagy sem, az szerintem nem a sajtószabadság kérdése. Az, hogy ilyen típusú műsorokat, valóságshow-kat gyártanak-e, az szerintem nem a sajtószabadság kérdése.”

 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kereskedelmi tévék Magyarországra érkezésük után pár évvel egyre silányabb és nem minőségi műsorokat gyártanak ( tisztelet egy-két kivételnek ) A reklám pénzeknél pedig nagyvolt a bonyodalom és sokat lehetett arról hallani, hogy a legnagyobb pénzmosás itt történik .Nos itt ezen a területen valóban el lehet tüntetni jó pár milliárdot A másik nagy pénzmosási terület pedig a műsorgyártás,késztés. Gondoljunk csak bele mi került a Jáksó féle nézhetetlen és leadhatatlan  sci-fi sorozatban milliárdokba ? .  

Post expires at 6:54de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés