Váratlanul kirúgták az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt. A hírek szerint nem is akármiért: politikai okokról beszélnek. Nosha így van az nagy gáz.Ha nincs így ,nos az sem jobb.  az viszont tény, hogy a média kezd lojális lenni saját kollégáihoz, úgy tűnik, ami manapság sajnos már nem divat. 

 

Váratlanul felmondtak Sáling Gergőnek, az Origo főszerkesztőjének. Sáling kedden reggel tervezi bejelenteni a hírt az általa vezetett szerkesztőségben, de a Facebookon már órák óta jár körbe az információ. A főszerkesztő egyelőre nem kommentálta a hírt – számolt be legelsőként minderről a 444.hu.  Sokan úgy vélik, hogy nem a főszerkesztő munkájával volt gond, hanem a kormányzatot érintő cikkek miatt távolítják el. Nem tetszett például, hogy a választások idején az Origo (más lapokkal együtt) szolidaritást vállalt a 444, a Cink, a Hír 24 és a Magyar Narancs portálokkal, miután ezeket a lapokat nem engedték be a Fidesz választási rendezvényére. A biztosítékot végleg azonban a Lázár János kétmilliós hotelszámlájáról szóló cikkek ütötték ki.

Az Origo-n mehekkelt címlappal búcsúztak Sálingtól, a főszerkesztő nevét több címbe is belefoglalták. “Tiszteletet az Origo.hu főszerkesztőjének!” – írták egy helyen például.

hírdetés
hírdetés