Természetesen senki sem hibázott a bőnyi rendőrgyilkosság üógyében. Minden pöpec volt és renjén való volt, hogy nem a TEK ment a fegyverimádó Györkös lakására. Pár napja az ügyészség is közölte, hogy nem törtlnt bncselekmény, maximum egy-két apró hiba.

Természetesen senki sem hibázott a bőnyi rendőrgyilkosság üógyében. Minden pöpec volt és renjén való volt, hogy nem a TEK ment a fegyverimádó Györkös lakására. Pár napja az ügyészség is közölte, hogy nem törtlnt bncselekmény, maximum egy-két apró hiba.

Lezárult a belső vizsgálat a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében.Ennek részeként vizsgálták a parancsnoki felelősség kérdését, pontosabban, hogy hibázott-e a valaki azzal, hogy egyedül, a terrorelhárítók vagy egyéb segítség odaküldték a nyomozókat, ahol végül a Magyar Nemzeti Arcvonal 76 éves vezetője megölte Pálvölgyi Pétert.

A vizsgálat állítólag megállapította, hogy minden szakszerű volt, vagyis nincs felelős.

A rendőrség egyébként ez idáig csak annak a parancsnoki vizsgálatnak a tényét erősítette meg,  amely a rendőrök lőfegyverhasználata miatt indult automatikusan.

Mint ismeretes a tragikus támadás október 26-án a reggeli órákban történt Bőny településen. A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói emberei házkutatást akartak tartani Györkösnél, ám a 76 éves férfi még azelőtt tüzet nyitott, hogy bejutottak volna hozzá. Öt-hat lövést adott le egy gépfegyverből és fejbe lőtte a 46 éves nyomozót, aki azonnal meghalt. A hivatalos tájékoztatás szerint sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták volna megmenteni. A rendőrök szintén fegyvert rántottak, az idős támadót hasba lőtték. A férfi ezután elbarikádozta magát az otthonában, a TEK pedig elindult a helyszínre. Tárgyalni próbáltak vele, de a férfi azt mondta, bárki is megy a közelébe, azt kivégzi. Hallani lehetett, hogy egyre rosszabbul van, így végül rajtaütöttek. A lövöldözőt kórházba vitték, ahol műtéten esett át.

Másnap elrendelték az előzetes letartóztatását a kórházban, majd mentőautóba tették. Azóta is rács mögött van.
A támadás áldozata egy 46 éves rendőr, Pálvölgyi Péter, a Nemzeti Nyomozó Iroda kiemelt főnyomozója, aki 25 évig szolgált rendőrként.

A tettesről az ügyészség, a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ közös sajtótájékoztatóján annyit közölt, hogy 76 éves, polgári személy. De köztudott, hogy a lövöldöző  a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységéhez köthető. A militáns szervezetről tavaly írtunk, miután toborzó videóval buzdították az embereket: ha kell, fegyverrel is szálljanak szembe az országba érkező menekültekkel. A feltételezett elkövető a szervezet vezetője, Gy. István. Azt a településen mindenki tudta, hogy neonáci nézeteket vall. A férfi ügyvédje korábban úgy nyilatkozott, védence azt állítja, véletlenül sült el a fegyvere.

hírdetés
hírdetés