Komoly fordulat várható a körúti robbantással gyanúsított P. László ügyében. Valami ugyanis a nyomozással nem stimmel, de hiába kérdeztük rá erre, dr. Brunner Tamás ügyvéd elhárította a konkrét válaszadást. Az előzetesben lévő zalai fiú pedig a körülményekhez képest jól van.

Komoly fordulat várható a körúti robbantással gyanúsított P. László ügyében. Valami ugyanis a nyomozással nem stimmel, de hiába kérdeztük rá erre, dr. Brunner Tamás ügyvéd elhárította a konkrét válaszadást. Az előzetesben lévő zalai fiú pedig a körülményekhez képest jól van.
Az Esti Újság úgy tudja, hogy valami nem teljesen kerek a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László ügyében. Olyannyira van valami gond, hogy erre tételesen s hosszasan sorolva fel is hívta a zalai férfi védőügyvédje az illetékes hatóságok figyelmét.
Természetesen megkerestük dr. Brunner Tamás ügyvédet is.

– Ne haragudjon erre nem kívánok egyelőre a nyilvánosság előtt nyilatkozni, hogy mi az, amit furcsállok a nyomozásban, mi az amivel bajok vannak, és pontosan mit is kifogásoltam meg hosszasan. Az tény, hogy ügyfelemet mint minden hasonló nagy ügyben, elmeorvosi szakértők fogják megvizsgálni a közeljövőben. P. Lászó jól van, az elmúlt egy hétben nem voltam nála, de telefonon egyeztettünk – mondta az ügyvéd.
Az ügyészség várja a tűzszerész-, robbantástechnikai és elektronikai szakvéleményeket. Állítólag P. László DNS-ét megtalálták a felrobbant bomba maradványain, ami igen érdekes, hisz minden apró darabokra robbant.

Arra is kíváncsiak a nyomozók, hogy a szeptember 24-én két rendőrt életveszélyesen, illetve súlyosan megsebesítő pokolgépben ugyanazt a robbanóanyagot használta-e az elkövető, mint amit a Homokkomáromban lévő présházának a pincéjében talált két kilogrammnyi anyagot találtak. Amennyiben a két robbanóanyag összetétele egyezik, az úgy újabb, közvetett bizonyítékot jelent P. Lászlóra nézve.

Az elektronikai és robbantástechnikai szakértőknek pedig arra a kérdésre is választ kell adniuk, hogy a Teréz körúton használt pokolgépet összeszerelt állapotban vitte-e a tettes a helyszínre, vagy pedig ott tette azt üzemképessé.

A pokolgépről annyit lehet tudni, hogy nitrogénműtrágyából és egyéb anyagokból készült fekete lőport tartalmazott, az elegyet elektromos garázskapuk nyitásához használatos távirányítóval indított elektromos detonátorral robbantották fel.

Amennyiben a gyanúsított a szerkezetet már Homokkomáromból összeszerelve szállította Budapestre, több száz ember életét veszélyeztette a sajátja mellett, hiszen a településeken áthaladva egy éppen használatban lévő távirányító beindíthatta volna a detonációt.

A helyszínre irányított térfigyelő kamera 18 perces videofelvételén látszik, hogy amikor az elkövető lerakta a hátizsákját a későbbi detonáció helyszínére, lehajolt és valamit csinált a hátizsákban. Nem zárható ki, hogy ekkor rakta be az elemeket a detonátort indító jelfogadó elektronikába. A Magyar Idők szerint ennek a „matatásnak” köszönhető, hogy DNS-nyomok maradtak a pokolgép alkatrészein, így nemcsak a szétszakadt hátizsákról, hanem a robbanóeszköz maradványairól is sikerült értékelhető DNS-nyomokat rögzíteni.

Ezeket hivatalosan a napokban hasonlították össze a gyanúsítotti kihallgatásán P. Lászlótól vett DNS-mintával, azonosság esetén ez újabb bizonyítékot jelent a gyanúsított ellen.

P. Lászlót várhatóan napokon belül elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá a nyomozó ügyészek, hogy megállapítsák, büntethető-e vagy sem. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy mikor hallgatják ki folytatólagosan a gyanúsítottat, aki eddig megtagadta a vallomástételt.

hírdetés
hírdetés