Továbbra is válságos állapotban vannak a  várpalotai robbanás sérültjei.  A gyerektragédia kincskeresős játékkal indult de a tizenéves tinik, egy tüzérségi lövedékkel kezdtek el játszani, ami felrobbant. Feltehetőleg szétakarták szedni és épp felé hajoltak, amikor a lövedék felrobbant, ezért is van két koponyasérült gyermek élet-halál között.

A négy 14 éves fiúból álló csapat egyelőre tisztázatlan módon szerezte meg a robbanószerkezetet. Vagy a lőtéren, vagy a házuk udvarán találták. Nem tudni, azt sem, hogy a tinik tisztában voltak-e azzal, hogy veszélyes holmira bukkantak. A tragédia a Vörösmarty utca egyik házának udvarán történt. A tűzéségi lőveget szétakarták szedni, amikor az felrobbant. A szomszéd csak egy petárdapukkanásnyit hallott, utána derült csak ki, milyen nagy a baj. A környékbelieknek szerencséje volt,mert csak az indítószerkezet robbant be. A tragédianagyobb is lehetett volna, mert a bomba akár az egész utcát letarolhatta volna a szakértők szerint. A négy tini gyerek közül ketten életveszélyben vannak, egyiküket pedig súlyos sérülésekkel ápolják.

A röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg – közölte a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház traumatológiai osztályának főorvosa, Józsa Zoltán. A két fejsérült fiút Győrbe szállították további kórházi kezelésre.

Talabér Márta, a település polgármestere úgy tudja, sem a ház, sem a környező épületek nem rongálódtak meg a detonációban.

A veol.hu szerint az egyik gyerek édesanyja 2001-ben akkor három éves kisfiát és édesapját is elveszítette egy hasonló balesetben, miután az idős férfi egy veszélyes robbanószert cipelt haza. Most a szerencsétlen asszonynak megint fiáért kell imádkoznia.

hírdetés
hírdetés