Bűncselekmény gyanúja is felmerült, ahogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma eljárt a Citadella ügyben. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős végzése szerint indokolatlan és törvényellenes volt a Citadella bérlőinek májusi karhatalmi kilakoltatása. A minisztérium pedig visszaélt hivatali hatalmával.

Az emberi erőforrások minisztere egy olyan korábbi határozatának végrehajtását rendelte el, amelyet már rég végrehajtottak.
Mint ismeretes május 5-én több tucat rohamrendőr zárta le a Citadellát a turisták elől, biztosítandó a terület régi-új vagyonkezelője, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. érdekében elrendelt végrehajtási eljárás zavartalan lebonyolítását, amely a gyakorlatban négy cég és egy magánvállalkozó eltávolítását jelentette.Emiatt több napig a turisták sem mehettek fel a Citadellára.
A bírósági végzésből kiderül, a végrehajtást arra hivatkozva rendelték el, hogy a bérlők nem tettek eleget a miniszter 2013 októberi határozatának, csakhogy eleget tettek, hiszen jogi értelemben távoztak, az már más kérdés, hogy a bérlők a XI.kerületi önkormányzattal, mint új Vagyonkezelővel új szerződést kötöttek, és így mégis maradhattak.

hírdetés
hírdetés