Már saját embereit is leleplezi a Jobbik. Novák Előd ugyanis ügynököt fogott a pártjukban. A radikális ellenzéki párt kizárta soraiból és önkormányzati mandátumának visszaadására szólította fel korábbi ügynökmúltja miatt Tasnádi László komlói elnököt. Az azonban kérdés,hogy vajon milyen párt az, amely még a tagjait sem tudja rendesen le ellenőrizni.

Novák Előd, a párt alelnöke ismertette, hogy Tasnádi László nyolc évig volt III/III-as ügynök. Tagságának megszüntetésével jó példával szeretnének elől járni. Tasnádi korábban még tagadta ügynökmúltját, de telefonos beszélgetésük során végül néhány keresztkérdés után beismerte azt. Novák hozzátette, Tasnádi László korábbi, a pártba való felvételi kérelmén is eltitkolta múltját. A Jobbik országos elnöksége egyhangú szavazással döntött kizárásáról, és önkormányzati képviselői mandátumának visszaadására szólította fel.

A párt alelnöke kitért arra is, bár Tasnádi nem töltött be olyan magas tisztséget, mint az azonos nevű rendészeti államtitkár, a legalacsonyabb szinten is elutasítják az ügynökmúltat. Novák kifogásolta, hogy nem tudták volt tagjuk múltját ellenőrizni és csak történészi kutatások során került elő a hatos kartonja.

hírdetés
hírdetés