Nőket verni nem vagányság, nem hőstett, hanem mondjuk őszintén: szánalmas. Egy igazi férfi, aki valamire tartja magát nem tesz ilyet. Így érthetetlen, hogy az MTVA sztárja Knézy Jenő miért bántalmazta brutálisan nejét. Persze,  persze biztos felhúzták, de akkor sem emelhet egy férfi kezet, egy nőre, s szerintem ezt Knézy elhunyt édesapja sem gondolhatja másképp.

Nos Knézy megkapta-igaz nem jogerősen- a börtönbüntetését. Az MTVA pedig hozta a formáját. Knézy maradhat. Annak ellenére maradhat, hogy ezt a köztévé etikai kódexe nem igazán engedi. Knézy a sztár riporter, aki csak édesapja nevében tündököl és semmi másban nem, annak ellenére maradhat, hogy egy köztévé sem erkölcsileg, sem etikailag ezt nem engedheti meg magának, legalábbis egy magára valamit is adó köztévé nem teheti azt meg , hogy egy nőverő munkatársa legyen. Főleg, ha az etikai kódex a BBC alapjaira épült.

Tény kérdése, volt már rá példa, hogy ennél kisebb ügyért reptettek el tévéseket. emlékezzünk Juszt László orvvadászatos ügyére. Igaz arra is volt példa, hogy mondvacsinált kamu – ügyekkel küldtek el ismert tévéseket, mert bűnözőket ismertek és mert kimerték mondani nagy nyilvánosság előtt 2005-ben, hogy a Móri mészárlásért jogerősen elítélt vádlottak nem követhették el a brutális mészárlást. Tény, hogy az oknyomozók fejét azon rendőri vezetők követelték, akik elbaltázták anno a nyomozást. 3 év múlva ezen tönkretett tévéseknek lett igaza, de a rendőri vezetők ma is rendőrfőnökök, sőt !  

De nézzük az MTVA üdvöskéjét. A bírósági tárgyaláson ugyanis kiderlt, hogy Knézy állítólag mezítláb rúgta felesége fejét, akinek az állkapcsa is eltörött, ezen magyar karatés eseménynek.

 

Dr. Zamecsnik Péter, Knézy Jenő volt feleségének az ügyvédje a Tv2 Mokka című műsorában azt mondta: a sportriporter a földön fekvő feleségét mezítláb közepeset el nem érő erővel megrúgta. Több orvosszakértői jelentés készült arról, ügyfelemnek eltört-e az állkapcsa. Az ügyvéd arról is beszélt, hogy a tettlegességig fajuló vita kirobbanásakor Knézy és felesége már rossz viszonyban volt. Miután a vádlott bántotta nejét, a lánya védelmére, a helyszínre sietett az apja. Amikor magyarázatot akart kapni az erőszakos cselekedetre, ahogyan Zamecsnik fogalmazott, Knézy „vele szemben sem viselkedett európai módon”.

Knézy Jenő megfellebbezte az ítéletet, hónapok múlva tűzhetik ki a másodfokú tárgyalást.

hírdetés
hírdetés