Már a BRFK is nyomoz Lajcsi egyik tűzesetének ügyében. Állítólag egy nagy értékű biztosítási csalással és gyújtogatással kapcsolatos ügyben hallgatták meg az ismert és előzetesben lévő Galambos Lajost a nyomozók. Még nem gyanúsított Lajcsi, de a fizetni nem akaró biztosító inkább jól feljelentette a zenészt, ami egy igaz jó magyar menetrend és elintézési mód.

Az egyik biztosítótársaság tett feljelentést, miután Galambos Lajos százmilliós kártérítést akart behajtani a cégen. A zenész a kárigény benyújtásakor azt állította, hogy négy évvel ezelőtt leégett a boldogasszonypusztai birtokán egy magtár. A biztosító illetékesei azonban úgy gondolták, hogy ebben az esetben szándékos gyújtogatás történt, és a biztosítással pénzhez akart jutni az elkövető. Persze, hogy erre mi alapján jutott a biztosító nem tudni. Tény, hogy nem fizetett. Ami érthető ekkora összegnél megéri pereskedni.

Azt azért nehezen hisszük, hogyha mondjuk van-e egy szakértői vélemény a tűzről, hogy itt kérem szépen gyújtogatás történt, akkor ne tett volna a hatóság hivatalból feljelentést. Ha pedig nincs ilyen, akkor ezért lépett a biztosító, ami így már érthető, de picit fura.

A rendőrség megerősítette,hogy a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya valóban nyomozást indított csalás bűntettének elkövetése miatt, de jelenleg még ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás.

Védencem nem követett el semmit, sőt, ő is feljelentette a biztosítótársaságot. Mivel a biztosító nem fizette ki a kárigényt, szó sincs csalásról. Galambos pedig polgári pert indított a cég ellen – közölte Fröhlich Krisztián jogi képviselő.

Galambos Lajost víz-, gáz- és áramlopással, valamint vesztegetéssel gyanúsítják, szeptember vége óta előzetes letartóztatásban van a székesfehérvári büntetés-végrehajtási intézetben.

hírdetés
hírdetés