Heath Ledger után Alan Rickman lehet az első színész, akit posztumusz Oscar-díjra jelölnek a The Hollywood Reporter értesülése szerint. Sajnos mindezt a színéz életében nem élhette meg, pedig rengeteg jó filmabn alakított zseniálisat. Gondoljunk csak Bruce Willis akciófilmjére. 

A brit színész idén januárban hunyt el, és bár a Golden Globe-, az Emmy- és a Bafta-díjat elnyerte, az amerikai filmakadémia díjára egyetlen alakításáért sem jelölték.
A 69 éves korában elhunyt Rickman utolsó munkái közé tartozott az Eye in the Sky (Az élet ára) című brit háborús dráma, amelyben Helen Mirren, Aaron Paul és Barkhad Abdi is szerepelt. A modern, drónos hadviselés morális dilemmáit tárgyaló filmet az Egyesült Államokban forgalmazó Blecker Street Media a THR.com szerint komoly kampányra készül, hogy a filmakadémia figyelmébe ajánlják Rickmant és a film többi sztárját, és támogassák Oscar-jelölésüket.
Mirren, aki 2006-ban A királynő címszerepéért vehette át a legjobb színésznő Oscarját, várhatóan megint ebben a mezőnyben verseng majd a díjért. Rickman, Paul és Abdi pedig a legjobb férfi mellékszereplő kategóriába juthat be.
A 28 évesen elhunyt Heath Ledgernek 2009-ben A sötét lovag című Batman-film mellékszerepéért posztumusz ítélte oda a filmakadémia az Oscar-díjat.

Post expires at 6:04de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés