Az országban több helyen lecsapott a vihar vasárnap este, a fővárosban a tegnapi magyar–belga meccs végéig elmaradt az előrejelzések szerinti zivatar és jégeső. Az utóbbi napok rekkenő hőségének ma intenzív záporok és heves, 80 kilométer/órás szélviharok vetnek véget. Minden megyében erre kell számítani.

A heves esőzések veszélye miatt hétfőre is csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében a felhőszakadásra vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett öt északnyugati megye – Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala – kivételével az egész országra a heves zivatarok veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: hétfő reggelig Buy Lasix is lehetnek intenzív esőzések. Napközben inkább a Dunától keletre, illetve esetleg a Dunántúl déli részén várhatóak szórványosan zivatarok. A zivatarokat helyenként – elsősorban az Alföldön – akár 20-40 milliméter körüli csapadékmennyiséggel járó felhőszakadás, illetve néhol viharos (80 kilométer/óra feletti erősségű) szél, esetleg jégeső kísérheti.

Post expires at 6:35de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés