A médiatanácsnak az a célja, hogy minél több értékes, szórakoztató és új közszolgálati magyar tartalom jusson el a hazai közönséghez – hangoztatta Vass Ágnes, a testület tagja a Kvótafórum 2016 címmel megrendezett csütörtöki budapesti rendezvényen.

A médiatanácsnak az a célja, hogy minél több értékes, szórakoztató és új közszolgálati magyar tartalom jusson el a hazai közönséghez – hangoztatta Vass Ágnes, a testület tagja a Kvótafórum 2016 címmel megrendezett csütörtöki budapesti rendezvényen.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa összesen 104,6 millió forint támogatást szavazott meg helyi és körzeti televízióknak a műsorgyártását finanszírozó pályázat legújabb fordulójában, még hétfőn.

Mint mondta, két és fél éve azért rendezték meg ezt az eseményt, mert azt tapasztalták, hogy az audiovizuális  médiaszolgáltatók jelentős hányada nem tud eleget tenni kvótakötelezettségeinek, ezért kívánták ráirányítani a figyelmet a 2011-ben indult Magyar Média Mecenatúra program által támogatott alkotásokra.
A program eredményeként, több, a program támogatásával készült alkotás kerül adásba, így az országos médiumok szinte mindegyike teljesíti már ezeket az előírásokat – közölte Vass Ágnes.

És hogyan osztották fel az összeget?

A Győr+ Televízió, a Gyula Televízió, a Kapos Televízió, a Bajai Televízió, a Veszprém TV, a kiskunhalasi Halas TV és a XII. kerületi Hegyvidék Televízió hírműsorainak elkészítéséhez járul hozzá. Közéleti magazinműsor kategóriában támogatást nyert a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Irány Televízió, a Hajdúszoboszlói Városi Televízió, a Rábaközi Televízió, a mohácsi Csele TV, a Soltvadkerti TV, a Gotthárd TV, a Hajdúnánási Televízió és a Pest megye 35 településén elérhető Régió Plusz Televízió.

Kulturális magazinok finanszírozásában kap segítséget a Gyula Televízió, a Zalaegerszegi Televízió, a szigetszentmiklósi Duna Média TV, az Ózdi Városi Televízió, az Érd TV, a Nyíregyházi Televízió, a Szarvason, Csabacsűdön és Békésszentandráson látható Körös Televízió, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kölcsey Televízió.

A testület döntött a 2016-os Nemeskürty István történelmi dokumentumfilm pályázat kiírásáról is. A maradandó kulturális értékeket képviselő, archív anyagok felhasználásával készülő, XX. és XXI. századi történelmi eseményeket feldolgozó közszolgálati műsorok gyártásának támogatására a médiatanács összesen 105 millió forintot különít el. Egy-egy 50-52 perces filmre maximum 25 millió forintos támogatásért lehet pályázni úgy, hogy az elnyert összeg nem haladhatja meg az alkotás tervezett összköltségének háromnegyedét.

 

 

hírdetés
hírdetés