Ügye az állami intézményekben csak a közmédiát lehet nézni ? Mert ügye szabadon országban élünk ?  S ügye sajtószabadság is van ? Sajnos mindig a betegek a hibásak és a vérre menő csatáik miatt és az egészségük érdekében legfőképp szabályozni kellett sok mindent a balatonfüredi Állami Szívkórházban is. Így csak a közmédia nézhető. Mert az független.

 Kórház Balatonfüred

A balatonfüredi Állami Szívkórház betegei állítólag vérre menő vitát folytattak a televízió távirányítójáért, ez pedig nem tesz túl jót az állapotuknak – a kórház orvos igazgatója ezzel indokolta a médiát bejárt kiírást, miszerint a kórházban csak három közszolgálati csatornát nézhetnek ingyen a betegek, három különböző szobában. Azért döntöttek közmédia adásai mellett, mert azt függetlennek tartják.

Minderről a balatonfüredi Állami Szívkórházban egy kitűzött cetli rántotta le a leplet, amely tanúsága szerint három különböző tévén három különböző közszolgálati csatornát nézhetnek a betegek. Ettől csak az igazgató engedélyével lehet.

Az orvos igazgató nyilatkozata szerint sajnos az idősebb betegek között néha “már szinte közelharcba átcsapó viták” robbantak ki azért, hogy melyik műsor menjen, ami “felépülőben lévő szívbetegeknél nem a legszerencsésebb dolog”.

A kórház dolgozói éppen ezért úgy érezték, hogy a helyzet kezd tarthatatlanná válni, ezért a legutóbbi igazgatói értekezleten jelezték a vezetőségnek, hogy sürgősen véget kell vetni az állapotoknak, így született a döntés.

Az orvos igazgató szerint ez nem egy kaszinó, nem szórakoztatni akarják a betegeket, hanem csak az információhoz jutás lehetőségét akarják biztosítani nekik. Azért döntöttek közmédia adásai mellett, mert azt függetlennek tartják. Aki mást akar nézni, az napi 312 forintos különdíjért kérhet saját tévét a szobájába.

Post expires at 6:38de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés