Érdekes, hogy épp akkor váltak szét a Magyar Nemzeti Kereskedőház és az FBI által körözött Ghaith Pharaonhoz köthető cég útjai, amikor túl sokat kezdtek el írni Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és egy Ghaith Pharaon nevű, a kormány szerint a körözött Ghaith Pharaonnal nem azonos ember kapcsolatáról.

Érdekes, hogy épp akkor váltak szét a Magyar Nemzeti Kereskedőház és az FBI által körözött Ghaith Pharaonhoz köthető cég útjai, amikor túl sokat kezdtek el írni Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és egy Ghaith Pharaon nevű, a kormány szerint a körözött Ghaith Pharaonnal nem azonos ember kapcsolatáról.
Egyre cifrább ez az FBI által körözött Pharaon ügy. Az amerikai hatóságok és illetékesek ügye megerősítették, hogy a magyar állammal és a kormányhoz közel álló személyekkel üzletelgető Pharaont keresik. Aztán jött a mniszterelnöki magyarázat miszerint ez csak a titkosszolgálatok játéka. Majd a belügyminisztérium közölte, hogy , ha Magyaroroszágra jön az üzletember, akkor biztos elfogják, igaz ezt akkor mondták, amikor már nem volt itt Pharaon professzor, hisz a kormányban csak így nevezik.

Aztán jött a legfurább magyarázat Lázár minisztertől, hogy miért nem szóltak az amerikaik. Nos egy nemzetközi elfogatóparanc kiadásakor, és közben sem szoktak szólogatni az illetékesek egymásnak, hisz van egy egyezmény egy kiadatási ezt pedig illik betartani.
Aztán jött a legviccesebb magyarázat, miszerint nem tudták, hogy ez a Pharaon, az a Pharaon, mert a születési dátuma más volt. Hát kíváncsiak lennék egy eljárásra, ha egy keresett illető nevét kidobja a körözési program és a dátumja nem stimmel, hogy mit tennének a renőrség tagjai ? Ugyanúgy beengednék és őrizetbe sem vennék, mint azt tették Pharaon professzorral ? Aligha hinnénk.

Szóval Pharaonnal megköttetett a biznisz, egykettő és miután kiderült, hogy bizniszelünk az FBI körözési listáján előkelő helyen szereplő professzorral, gyorsan tagadunk.

A Magyar Kereskedőház szerint a fent említett botránynak semmi köze a szétváláshoz – írha a vg.hu.

Azonban az tény, hogy nem dolgozik tovább a Magyar Nemzeti Kereskedőház azzal a céggel, amely a 25 éve körözött Ghaith Pharaonhoz köthető .

Pharaon az Egyesült Államokban akár 30 év börtönbüntetésre is számíthat. A szétválásról azután döntöttek, hogy kiderült, egy Pharaonhoz köthető cég Orbán Viktor szomszédságában vett villát.

A kereskedőháznál azt mondják, a botránynak nincs köze a szétváláshoz. Azt írták, hogy a cég az elmúlt egy évben nem végzett tényleges tevékenységet. Eddig az üzleti stratégiájukat egyeztették, de ez nem volt eredményes.

A magyar kormány tagadja, hogy az a Ghaith Pharaon, aki Orbán Viktor szomszédja lehet, és akinek a cégeivel több állami tulajdonú cég is üzletel, azonos lenne azzal a Ghaith Pharaonnal, akit az Interpol és az FBI is köröz, többek közt terrorizmus támogatásáért. A kormány szerint csak arról van szó, hogy ez egy gyakori név az arab világban, és ha a körözött Pharaon Magyarországra jönne, azonnal elfognák.

A VG szerint lehet, hogy van olyan magyar, aki tudna segíteni: a Magyar Narancs írta meg, hogy Pharaon híres luxusjachtja, az ellene kiadott Interpol-körözésben is szereplő Le Pharaon idén augusztus 4-én futott be a spliti kikötőbe, épp ekkor pedig az az Artemy is épp a kikötőben állt, amelyen két nappal korábban, majd egy héttel később is lefotózták Mészáros Lőrincet.

(Forrás: vg-estiújság)

hírdetés
hírdetés