Mégsem a hivatalnokok, hanem a postások viszik majd az orbáni utalványokat a nyugdíjasoknak házhoz. A postásoknak amúgy is sok a munkájuk, kevesen is vannak, itt az ünnepi hajrá, azaz embertelen kihívás lesz nekik a váratlan munka.

Mégsem a hivatalnokok, hanem a postások viszik majd az orbáni utalványokat a nyugdíjasoknak házhoz. A postásoknak amúgy is sok a munkájuk, kevesen is vannak, itt az ünnepi hajrá, azaz embertelen kihívás lesz nekik a váratlan munka.
Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke szerint nem lesz könny feladata postásoknak ezt a kihívást teljesíteni.
– Emberfeletti munka lesz a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat célba juttatni – mondta a szakszervezeti vezető.

Az elnök elmondta, ő is csak a sajtóból értesült a bejelentésről, így érdemben addig nem tud nyilatkozni, amíg a Magyar Posta Zrt.-vel nem ülnek le tárgyalni. Reményei szerint ez hamarosan megtörténik. Abban azonban biztos, hogy emberfeletti munka lesz kivinni az utalványokat még idén.

Mint arról korábban az Esti Újság is beszámolt, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnökével folytatott tárgyaláson Lázár János azt mondta, nem a járási kormányhivatalok munkatársaival juttatják el a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forintos Erzsébet-utalványokat. Ezt azután mondta a miniszter, hogy ma délelőtt tárgyalt Boros Péternével.

A szakszervezet elnöke azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy Lázár János elfogadta az érveiket és a kormány visszavonja a kézbesítésre vonatkozó terveit. Boros Péterné szerint a kormány újra megkeresi a postát és tőlük kér ajánlatot a kézbesítésre. A szakszervezeti vezető azt is elmondta, hogy előzőleg senki nem konzultált velük, de ha ez megtörtént volna, akkor nem kellett volna a nyilvánossághoz fordulniuk.

A legnagyobb botrány abból lett, hogy 30 ezer köztisztviselőt kellett volna mozgósítani, hogy a körülbelül 2 millió nyugdíjashoz eljuttassák az utalványokat.

Kósa Lajos korábban azt mondta, azért nem a postás viszi az Erzsébet-utalványt, mert akkor a nyugdíjas azt hinné, hogy az minden hónapban jár.

Nos, a postásoknak a december amúgy is ádáz munka, hisz az ünnepek miatt hatványozottan több a feladatuk. A motorokat is egyre kevesebb postás használja, mert az üzemanyagot nekik kell a járgányba a saját fizetésükből megvenni. Az pedig nem olcsó. Így többen inkább kerékpárral vagy gyalogosan dolgoznak. Ráadásul a humánerőforrásból is hiány van a postásoknál, azaz nincs betöltve minden állás.

 

hírdetés
hírdetés