A vádlott anya minden héten belerúgott a fiába. De volt amikor verte is, kézzel, fakanállal, épp mi volt a közelben. De előfordult, hogy egy számítógép klaviatúrával püfölte fiát. A vádlott nő érdekes módon kislányát így nem terrorizálta. Így elképzelhető, hogy valami súlyos pszichés érzelmi zavar lehet az események háttérben. A brutális anyára az ügyészség börtönbüntetést kér.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt a 41 éves nővel szemben. Ez az ügy jogi minősítése, a gyakorlatban azonban szörnyűségeket takar.

Az asszony egyedül nevelte az elkövetéskor 13, illetve 11 éves gyermekeit Esztergom-kertvárosban lévő lakóhelyén. A nő heti rendszerességgel ittas állapotba került, több alkalommal előfordult, hogy a lánya támogatta őt haza az italboltból, illetve gyakran saját otthonukban részegedett le. Amikor részeg volt, a nő teljesen elvesztette a kontrollt, ilyenkor a kisfiával minden apró botlása miatt ordibált, veszekedett. Az ügyészség tájékoztatása szerint az asszony rendszeresen bántalmazta a fiút: pofon ütötte, verte kézzel, fakanállal, megfenyegette, ha nevelőotthonba viszik, ő felakasztja magát, földhöz vágta a gyermek laptopját.

A nő a fiúval szemben szinte kizárólag büntető eszközöket használt, a nevelési módszereiből az érzelmi melegség teljességgel hiányzott. Az elkövető idén április 18-án a lakásukban többször rászólt a gyerekre, majd megragadta a számítógép billentyűzetét, és a kisfiú fejének dobta, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A gyermek az anyja magatartása következtében közepes fokú érzelmi sérültséget szenvedett. Az Esztergomi Járási Ügyészség az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

hírdetés
hírdetés