Felhőtlen gyermekkor címmel országos adománygyűjtést indított az Ökumenikus Segélyszervezet a 1353-as vonalon az átmeneti otthonokban élő gyermekek javára.

Felhőtlen gyermekkor címmel országos adománygyűjtést indított az Ökumenikus Segélyszervezet a 1353-as vonalon az átmeneti otthonokban élő gyermekek javára.

Az egy hónapon át tartó adománygyűjtéssel a szervezet célja a nehéz helyzetben lévő átmeneti otthonok megerősítése, a körülmények javítása és a gyermekek nyári táboroztatása – idézte az MTI-hez eljuttatott közlemény Lehel Lászlót, a segélyszervezet elnök-igazgatóját.Az Ökumenikus Segélyszervezet ezekben a folyamatosan teltházzal működő, egyenként 40 fős otthonokban nemcsak menedéket nyújt a krízisbe került családoknak, hanem segít abban is, hogy minél hamarabb saját lábukra álljanak. Az otthonok mindennapi munkájában fontos szempont, hogy a gyermekek minél kevésbé szenvedjék meg a családot sújtó válsághelyzetet – olvasható a közleményben.

Rácsok Balázs, a szervezet szociális és fejlesztési igazgatója elmondta: a biztonságos otthon élményét 2014-ben is mintegy 200 gyermek tapasztalhatja meg a segélyszervezet intézményeiben és további 800 gyermek kap jelentős segítséget a felzárkózáshoz a segélyprogramokon keresztül.

Az országos akcióhoz ezúttal is stratégiai partnerként csatlakozik a Tesco-Global Áruházak Zrt., így a következő hetekben az áruházlánc kasszájánál kapható kuponok megvásárlásával is bárki hozzájárulhat a gyermekek tanulásához, nyári táboroztatásához és körülményeik javításához.

A segélyszervezet emellett ruhagyűjtési akciót is indított április 26-án: a használt, de jó állapotban lévő ruhákat nélkülöző gyerekeknek és családoknak juttatják el. Az adományokat május 11-éig várják a biatorbágyi Premier Outlet 45-ös üzlethelyiségében. Eddig több mint 17 ezer ruhadarab gyűlt össze, amely megközelíti a tavalyi összesen 18 ezres tételt.

MTI
hírdetés
hírdetés