A neves sportolót Oscar Pistoriust a bíróság öt év börtönbüntetésre ítélte kedden Dél-Afrikában barátnője megöléséért. A műlábas futóra Thokozile Masipa bíró szabta ki a büntetést Pretoriában,hiába kérték, hogy közmunka keretében tölthesse le büntetését s ne börtönben,mert ott feltehetőleg bántalmazni fogják. 

Pistoriust még szeptemberben találták bűnösnek gondatlanságból elkövetett emberölésben, ezért kapta az öt évet, míg a második számú vádpont miatt, mely szerint tavaly januárban egy étteremben az asztal alatt elsütötte lőfegyverét három év felfüggesztett börtönre ítélték. A sportolónak így jelen állás szerint legfeljebb öt évet kell leülnie, de annak egy hatodát biztosan, mielőtt házi őrizetbe kerülhetne.

Pistorius 2013. február 14-én a saját házában a mosdóajtón keresztül agyonlőtte 29 éves barátnőjét, akit állítása szerint betörőnek gondolt. Az ügyész azt indítványozta, hogy szándékos emberölés vádjában marasztalják el a sportolót, mert a pár az incidens előtt összeveszett, és szerinte Pistorius dühromában lőtte le a mellékhelyiségbe menekülő nőt, a bíróság azonban egy hónapja kimondta, hogy Pistorius nem bűnös a szándékos emberölésben.

hírdetés
hírdetés