Dráma Dallasban. Négy rendőrt agyonlőttek, sokat megsebesítettek a még ismeretlen fegyveresek a rendúőri túlkapások ellen szervezett tüntetésen. Az állig felfegyverzett rendőrgyilkos fegyveresek lesből támadtak az egyenruhásokra. Már több képet is közzétettek a gyilkosokról, akik négy rendőrt öltek meg, további 7-et pedig megsebesítettek. Eddig két embert tartóztattak le, egy fegyverest pedig már körbevettek a rendőrök. A rendőrség és  aterrorelhárítás nagy erőkkel vizsgálódik az amerikai városban, mert a fegyveresek bombákat is elhelyeztek.

Még mindig nem tudni, hogy miért gyilkoltak Dallasban az orvgyilkosok. Elméletileg négy elkövető volt, kettő embert pedig őrizetbe vettek, egyet pedig körbezártak a rendőrök, aki nem hajlandó magát megadni. Állítólag újabb támadások várhatóak a rendőrség szerint.

A rendőrség információi szerint négyen lehettek azok a támadók, akik a Dallasban megrendezett rendőri túlkapások elleni demonstráción egyszer csak fegyvert rántottak és elkezdték kivégezni a rendőröket. A véres lövöldözésben 4 rendőr az életét vesztette, és másik 7 pedig megsebesült.

Az internetre több olyan felvételt is feltöltöttek, amelyen jól hallhatóak az éjszakában eldördülő lövések. A DailyMail most azonban egy Where can I order Disulfiram olyan felvételt is nyilvánosságra hozott, amelyen az látható, hogy a gépfegyveres támadó közvetlen közelről agyonlő egy rendőrt.

Az egyik televíziónak nyilatkozó Steve Moore, nyugdíjas FBI-ügynök megerősítette: a támadásokat jóval korábban eltervezték, s “csak” az alkalomra vártak, amikor végrehajthatják.

Az amerikai rendőrökre támadó egyik dallasi orvlövészt még nem sikerült kézre keríteni, bevette magát egy mélygarázsba, és tárgyalások folynak vele arról, hogy adja meg magát, de az alkudozás alatt is többször rálőtt a rendőrökre – jelentette be David Brown dallasi rendőrfőnök péntek hajnalban. Közlése szerint a gyanúsított azt is állította, hogy “a városban mindenütt” robbanószerkezeteket helyeztek el.

Brown a sajtótájékoztatón elmondta, hogy még sosem volt büszkébb az embereire, akik halált megvető bátorsággal mentek a sebesült társaikért a golyózáporban. A tettesekről elmondta, hogy négy ember dolgozott együtt orvlövészként, bár az indítékot tekintve nem kívánt feltételezésekbe bocsátkozni, amíg a gyanúsítottjuk meg nem törik.

Brown elmondta, hogy egészen addig folytatja a rendőrség a hajtóvadászatot, amíg megbizonyosodnak róla, hogy az összes gyanúsítottat elfogták. Korábban két embert állítottak meg és hallgattak ki, akik egy gyanús Mercedesben utaztak. A helyszínen letartóztattak egy nőt is.

Post expires at 6:30de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés