Bugyiban csempészte a pénzt a csínos terrorista lány de lebukott. A Heathrow biztonsági őreit nem tévesztette meg a szépsége, leleplezték a diáklányt, aki egy terroristahálózat tagja. A nő 60 millió forintnyi eurot rejtett a fehérneműjébe.

Nawal Msaad Londonban született, de több közel-keleti családtagja is van. Fedősztorija szerint éppen Törökországban találkozott volna velük idén januárban, amikor még a Heathrow repülőtéren feltűnt a biztonságiaknak, hogy valami kikandikál a bugyijából. A vizsgálat során megtalálták a szorosan feltekert 500 eurós bankjegyeket. Nawal 60 millió forintnyi eurot próbált meg a fehérneműjében kicsempészni Nagy Britanniából – írja a Daily Beast.

A lányt őrizetbe vettek, mert gyanúsnak találták a viselkedését. A nyomozás során a hatóságok feltárták, hogy a pénzt Angliában élő muzulmánoktól gyűjtötte. Volt, akinek elmondta, hogy a szíriai dzsihádisták számára gyűjti a pénzt, de volt, akinek azt mondta, hogy menekülteket támogatnak az összegekkel.
Most állították bíróság elé, terrorista csoportok finanszírozásának vádjával. Ugyanígy tettek Nawal Msaad egyik barátnőjével, Amal el-Wahabival is, aki feltehetőleg megkérte Nawalt a csempészésre. A nyomozók kiderítették, hogy Wahabi férje Szíriában harcol, és ő vette rá a lányokat a gyűjtésre. Mindez onnan derült ki a hatóságok számára, hogy Wahabi WhatsApp üzenetei között rengeteg harctéri szelfit találtak, amelyen a férfi olyan szélsőséges csoportokkal pózol, mint az Iraki és Levantei Iszlám Állam.
Nawal Msaad egyébként egészen tehetséges énekes a Youtube-ra feltöltött videói alapján.

hírdetés
hírdetés