Berlusconi ismét magyarázkodhat. Milánóban megkezdődött az úgynevezett Ruby-per fellebbviteli tárgyalása. Ennek kapcsán Silvio Berlusconi volt miniszterelnököt kiskorú prostitúcióra kényszerítésével és hivatali visszaéléssel vádolják. 

Olaszországban különösen ez utóbbi számít kiemelt vérségnek. Első fokon a médiacézárt hét éves börtönbüntetésre ítélték. Az ügyészek szerint Berlusconi tisztában volt azzal, hogy a marokkói származású Karima el-Mahroug még kiskorú, s így kezdeményezett szexet nála.

Mindkét érintett tagadta azonban, hogy testi kontaktus lett volna közöttük, az ügyészség azonban azt állította, bizonyítani is tudják az állítást.

A marokkói “Rubyt” egy ízben lopásért tartóztatták le, Berlusconi azonban telefonált az érdekében a rendőrségre azt állítván, hogy a lány Hoszni Mubarak három éve megbuktatott elnök rokona, s diplomáciai viszály kerekedne abból, ha őrizetben tartanák a lányt. A hivatali visszaélés vádját tehát igen nehéz lesz kivédeni.

Amennyiben másodfokon is bűnösnek találnák, az ügy harmadfokra kerül. Berlusconit ugyan ezúttal sem fenyegeti az a veszély, hogy börtönbe kelljen mennie, de hosszabb időre házi őrizetbe kényszerül, így politikai karrierjének vége lehet.

Persze Berlusconit már sokszor temették, de valahogy mindig sikerült visszatérnie. Igaz. Párja, a Forza Italia húsz évvel ezelőtti megalapítása óta legsúlyosabb válságát éli át.

 

Post expires at 6:52am on Friday November 10th, 2000

hírdetés
hírdetés