Az Unió nem lepődött meg az orbáni menekültpolitikán sem. Magyarország ugyanis már máskor lábbal tiporta az emberi jogokat és a jogállamiságot. A magyarországi menekültpolitikát bíráló cikket közölt Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa szerdán a The New York Times című amerikai napilap online kiadásában.

A magyar kormány ugyanis már korábban is hozott olyan intézkedéseket, amelyek ellentétesek az emberi jogok tiszteletben tartásának és a jogállamnak az elveivel – írta.

Az emberi jogok szempontjának háttérbe szorítását azonban a cikk szerint a magyar kormány menekültpolitikája mutatja a legékesszólóbban.

A szerző szerint az átfogó jogszabályi változtatások gyakorlatilag lehetetlenné tették a migránsok számára, hogy menekültstátuszt kapjanak az országban, védtelenebbé tették a menekülteket, indokolatlanul kriminalizálták a bevándorlókat és a menedékkérőket.

Az írás szerint Orbán Viktor kormánya olyan menetrendet dolgozott ki, amelyet csak “intézményesített idegengyűlöletnek” lehet minősíteni.

A cikk bírálja a magyar kormánynak azt a törekvését, hogy a migránsokat a magyar társadalomra leselkedő veszélyként állítsa be.

Az effajta befeketítő kampány nem újdonság Európában – állapítja meg a cikk, utalva az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjára, a francia Nemzeti Frontra és az olasz Északi Ligára.

Csakhogy symptoms of allergy Magyarországon maga a kormány az, amely ilyen valótlanságokat sulykol – írja a szerző.

(Fotó: archív)

Post expires at 5:55de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés