Egy tizenkét éves kislány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért életfogytiglant kapott férfi,

A jakartai Szalemba börtön térfigyelő kameráinak felvételein látszik, amint hidzsábbal, a muszlim nők hagyományos kendőjével a fején, napszemüvegben, kirúzsozott szájjal, két gyermeke kezét fogva a gyanútlan őrök jelenlétében távozik. A jakartai rendőrség szóvivője szerint az indonéziai börtönökben a női látogatókat nem ellenőrzik, csak a férfiakat.

A szökés az íd al-fitr muzulmán böjttörő ünnep hetében történt. Ilyenkor jellemzően sokan érkeznek látogatóba a börtönbe, a férfi pedig egyszerűen átöltözött a zsúfolt látogatóhelyiségben, ahol kevés őr volt a rendőrség szóvivője szerint.

Feltehetően az elítélt felesége csempészte be a börtönbe a ruhákat. A rendőrség kihallgatta a nőt, de nem vették őrizetbe, mert nem lenne, aki gondoskodna a két kisgyermekről. A férfi után hajtóvadászat indult.

Az indonéziai börtönökben meglehetősen gyakoriak a szökések, mert az intézmények túlzsúfoltak és kevés az őr. A mostani eset sem egyedülálló: 2012-ben egy Asthma treatment rab az egész testet elfedő burkába öltözve szabadult ki egy szigorúan őrzött börtönből.

Post expires at 6:28de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés