Lehet, hogy a Golgota festmény körül kialakult botrány és fura védetté nyilvánítás is közrejátszott abban, hogy távozik posztjáról Sárváry István, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ elnöke . 

Váratlanul lemondott Sárváry István amit egy állománygyűlésen jelentette be. Így a Forster Központ vezetője augusztus 15-tel távozik posztjáról.

Sokak szerint elképzelhető, hogy a Golgota festmény fura meg nem vásárlása után, indított védetté nyílvánítás is közrejátszhatott a vezető lemondásában, hisz legutóbb a Fővárosi Törvényszéken épp a Forster központ égette be magát pestiesen mondva azzal, hogy csak a tárgyalás előtti napon bízott meg egy ügyvédet. Mint ismeretes a Központot Pákh Imre műgyűjtő perelte be, akivel nem sikerült az MNB-nek megállapodni abban, hogy 9 millió euro helyett adja el Munkácsy Mihály Golgota művét 6 millió euroért, Fluoxetine without prescription és már másnap, hogy hogy nem a Forster Központ védetté nyilvánította a műalkotást. Mindez pedig erősen megkérdőjelezhető eljárás volt.

Pákh Imre nem titkolta ez egyszerű zsarolás, amit műveltek vele.

A hvg megkeresésére Sárváry megerősített távozását, de nyilatkozni nem kívánt. Hozzátették: egyelőre nem ismert, hogy ki lesz a központ új vezetője.

Sárváry István 2015 júniusától töltötte be a Forster Központ elnöki tisztét, előtte a Miniszterelnökség kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára volt.

Természetesen az  is nehezítette a Központ vezetőjének életét, hogy L.Simon államtitkár bizalmasa volt.

Ezt megelőzően a Várkert Bazár felújításában a munkákat irányító kormánybiztosság munkatársaként vett részt, illetve igazgatója és stratégiai igazgatója volt a Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft.-nek.

Post expires at 6:25de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés