Szuperstúdió, szuperkedvezmény. A forgatási költségek egy részének átvállalását ígérve próbálja Kínába csalogatni a hollywoodi filmkészítőket a Dalian Wanda kínai üzleti konglomerátum.

A kelet-ázsiai ország leggazdagabb embere, Vang Csien-lin tulajdonában lévő cég akár 40 százalék forgatási kedvezményt is hajlandó biztosítani a külföldi filmeseknek, ha a vállalat új stúdióiban forgatnak – írta a BBC News.

A csingtaói Qingdao Movie Metropolis első stúdiói október elején nyitották meg a kapuikat, és a komplexum a tervek szerint 2018-ra készül el teljesen. – Ez egy lehetőség, nem pedig versenyhelyzet Hollywood számára – mondta Los Angelesben Vang Csien-lin.

Az üzletember szerint 2018-ra Kína felzárkózhat az Egyesült Államok és Kanada mellé a filmszínházak jegyeladásainak tekintetében, és a kínai jegyeladások várhatóan évente nagyjából 15 százalékkal fognak növekedni a rá következő évtizedben.

Vang rámutatott arra is, hogy ha a külföldi rendezők Kínában fognak forgatni, akkor természetesen a kínai ízlést is figyelembe kell majd venniük.

Vang cége mára felvásárolta az amerikai AMC Entertainment és a Carmike mozihálózatot, valamint a brit Odeon moziláncot is. Idén pedig a Jurassic Worldot és a Godzillát is jegyző Legendary Entertainment is a generic anti fungal preparations birtokába került.

A Legendary már az új kínai stúdióban fogja forgatni a Tűzgyűrű és a Godzilla folytatását. A Dalian Wanda szerint továbbá a Lions Gate Entertainment és mások is jelezték már, hogy a csingtaói stúdióban fognak forgatni.

Post expires at 5:44de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés