Eloszlatta a bizonytalanságot az UEFA, és egyértelmű lett, hogy a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is részt vehetnek majd a nyári Európa-bajnokság budapesti meccsein.

Eloszlatta a bizonytalanságot az UEFA, és egyértelmű lett, hogy a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is részt vehetnek majd a nyári Európa-bajnokság budapesti meccsein.

 

Az Eb-meccsekre védettségi igazolvány sem kell a fiatal szurkolóknakGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón már bejelentette, hogy a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is részt vehetnek majd a sporteseményeken, de ezt most az európai labdarúgó-szervezet is megerősítette, és már így hirdeti a budapesti meccseket.

Az UEFA honlapján az is olvasható a budapesti meccsekkel összefüggésben, hogy a hazánkba utazó focirajongókat nem terheli majd semmiféle karanténkötelezettség, amennyiben rendelkeznek belépőjeggyel.

Az MLSZ eközben további jegyvásárlási lehetőségről adott ki közleményt:

„Az EURO 2020 helyszínváltozásai mellett az UEFA azt is bejelentette, hogy a Follow My Team-jegyek megszűnésével növekszik az Eb-résztvevő csapatok számára biztosított jegyek száma. Ezeket a májusban induló jegyértékesítési körben lehet majd megvásárolni.”
Két hete derült ki, hogy miközben a szóbeli érettségi vizsgákat nem tartják meg a fertőzésveszély miatt, Budapesten telt házas meccsekkel menne majd a nyári futball-Eb. Budapesten három meccset rendeznek majd az idénre halasztott Eb-n. Budapesten az egyetlen rendező város, amelyik telt házas lebonyolítással számol, a másik hét ország 25-50 százalékos kapacitást vállalt.

Gulyás Gergely néhány hete a kormányinfón még azt mondta, hogy a futball-Eb meccseire védettségi igazolvánnyal lehet majd csak kimenni. Ezt megelőzően – mivel ilyen igazolványt azok is kapnak, akik vakcinában nem részesültek, de átestek a betegségen – Gulyás álláspontja még az volt, hogy csak azok mehetnek ki a meccsekre, akik be vannak oltva, és ezt az UEFA-nak is jelezték.

A budapesti meccsek menetrendje:
• Június 15: Magyarország–Portugália, 18.00
• Június 19: Magyarország–Franciaország, 15.00
• Június 23: Franciaország–Portugália, 21.00
• Június 27: nyolcaddöntő

(turi)

hírdetés
hírdetés