Bár világrekord közeli idővel jutott döntőbe a magyar úszó királynő, mégsem volt boldog. Hosszú Katinka a szám háromszoros világbajnoka, a legjobb idővel jutott be a döntőbe 400 méter vegyesen a riói olimpia első, szombati versenynapján. Csak 15 század kellett volna a rekordhoz.

Hosszú Katinka hozta a papírformát, de azért felborította, mert riválisai bizony még csak meg sem tudták szorongatni. A magyar úszó királynő végig új világ rekord időt ment, de a végén 15 századdal elmaradt a csúcstól, ami úgy tűnt Katinkát bizony bosszantotta. Ő rekord döntéssel vetette bele magát a medencébe.

A Vasas világklasszis versenyzője kétséget sem hagyott afelől, hogy a szám egyeduralkodója, az utolsó 100 méter előtt jóval a világcsúcs-részidőn belül tempózott, de gyorson már ici picit kiengedett, így 4:28.58 perces országos csúccsal csapott célba és mindössze 15 purchase Lithium századdal maradt el a kínai Je Si-vennek a londoni ötkarikás játékokon elért rekordjától. Hosszú eddigi – idén márciusban elért – egyéni legjobbján 1.31 másodpercet javított. A szám nyolcas döntőjét közép-európai idő szerint 3.45-kor rendezik.

Post expires at 6:16de. on péntek november 10th, 2000

hírdetés
hírdetés