A McLaren ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíjat. 9 év kellett ahhoz, hogy újra dobogóra állhasson az angol csapat pilótája.

A McLaren ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíjat. 9 év kellett ahhoz, hogy újra dobogóra állhasson az angol csapat pilótája.

Kilenc kemény év után ismét a csúcson a McLarenBár Valtteri Bottas nyerte a vasárnapi rajtsorrendről döntő sprintfutamot, de a Mercedes pilótájának autójában motort cseréltek, így a mezőny végére került, és az élről Max Verstappenindulhatott.

A rajtot azonban nem a Red Bull hollandja, hanem Ricciardo kapta el a legjobban. Lewis Hamilton megpróbálta megelőzni Verstappent, de nem jött ki jól a csatából, mivel a holland keményen védekezett, és ráadásul közben még Norris is megelőzte. Hamilton panaszkodott a rádión, hogy Verstappen leszorította, de a sportfelügyelők szerint szabályos volt a holland védekezése.

A verseny elejének nagy nyertese Bottas volt, aki sorra előzte meg az előle indulókat, míg a vesztese a tavalyi győztes Pierre Gasly, akinek mindössze négy kör jutott.

Az élen álló Ricciardo a 23. körben ment ki a bokszba, így Verstappen lett az új éllovas, de egy körrel később ő is kiment új gumikért, ám a jobb elsővel gondok voltak, így értékes másodperceket vesztett. Közben Hamilton megelőzte Norrist, és átvette a vezetést, majd ő is a bokszba hajtott, de az ő kiállása sem sikerült tökéletesre, az igazi ramazuri azonban csak ezután következett.

A pályára visszatérő Hamilton mellett Norris elment, majd Verstappen is támadta, aminek az lett a vége, hogy a kettes kanyarban a vb-címért hajtó két pilóta összeütközött, és mindketten kiestek.

(T)

hírdetés
hírdetés