Pillangóban Katinka aranyért úszhat. Hosszú Katinka a harmadik legjobb idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón az úszók rövidpályás világbajnokságán, a kanadai Windsorban.

Pillangóban Katinka aranyért úszhat. Hosszú Katinka a harmadik legjobb idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón az úszók rövidpályás világbajnokságán, a kanadai Windsorban.

A szerdai előfutamos programban az egyéni számok közül elsőként a férfi 200 méter gyors selejtezőit rendezték meg – innen egyből a döntőbe került a legjobb nyolc idővel rendelkező versenyző. A 11 futamból Telegdy Ádám a nyolcadikban, a keddi nyitónapon 400 méter gyorson bronzérmes Bernek Péter pedig a tizedikben állt rajtkőre. Előbbi 1:46.19 perccel, egyéni legjobbját csaknem négy tizeddel megjavítva futamában a hetedik, összesítésben pedig 31. lett, míg Bernek idei legjobbjával, 1:44.44 perccel negyedikként csapott célba, de ez is csak a 12. helyhez volt elég, vagyis nem ért döntőt.

Hasonlóan nagy mezőny gyűlt össze női 100 méter gyorson, 14 előfutamot rendeztek, melyekből a legjobb 16 közé lehetett jutni. Verrasztó Evelyn 54.60 másodperccel futamában harmadik, összesítésben 25. lett. Jakabos Zsuzsanna a legjobbak közé kapott besorolást, többek között két világklasszis, a holland Ranomi Kromowidjojo, illetve az olasz Federica Pellegrini társaságában, és 53.28 másodperces ideje nem sokkal maradt el egyéni legjobbjától (52.89), amivel a kilencedik helyen bejutott az elődöntőbe.

Férfi 100 méter pillangón Kenderesi Tamás volt érdekelt: a riói olimpián nagymedencében 200-on bronzérmes magyar versenyző – aki kedden kilencedik lett erősebbik számában – megközelítette ugyan egyéni legjobbját, 52.69 másodperces ideje azonban a futamban a nyolcadik, összesítésben pedig a 28. helyhez volt csak elég.

Női 200 méter pillangón először Késely Ajna ugrott medencébe, a 15 éves tehetség 2:09.34 perccel közel egy másodpercet javított egyéni legjobbján, amivel 14. lett. Ezt követően a nyitónapon 400 méter vegyesen arany-, 200 méter gyorson pedig ezüstérmes Hosszú Katinka következett. A háromszoros olimpiai bajnok komoly előnnyel, 2:05.43 perccel utasította maga mögé a mezőnyt futamában, s összességében a harmadik idővel lett döntős.

A Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összeállítású 4×50 méteres vegyes gyorsváltó 1:32.58 perces országos csúccsal negyedikként végzett a futamában, és összesítésben éppen befért a döntőbe.

A program utolsó részében a nők 800 méteres gyorsúszására került sor, melyben Hosszú Katinka 8:25.00 perccel az ötödik legjobb időt érte el, így ott lehet majd a következő napi döntőben.

hírdetés
hírdetés