Hihetetlenül fordulatos összecsapáson, ötméteresekkel kapott ki a magyar női vízilabda-válogatott Oroszországtól.

Hihetetlenül fordulatos összecsapáson, ötméteresekkel kapott ki a magyar női vízilabda-válogatott Oroszországtól.

Története első olimpiai érméért, mégpedig egy bronz színűárt mrékőzhetett meg Oroszországgal a magyar női vízilabda-válogatott péntek délután. A rendkívül fordulatos első két negyed során folyamatosan váltakozott az aktuálisan előnyben lévő csapat kiléte, ugyanis szinte kivétel nélkül, az éppen egy góllal vezető csapat hamarosan ugyanilyen arányú hátrányba került. Az első periódus 3-3-as döntetlenje után a félidőt egygólos, 7-6-os előnnyel zárták az oroszok, ám Bujka Barbara a szünet után egy ötméteressel rögtön egálra hozta a meccset.
A 3. negyedbeli 7-8-as hátránynál rendkívül fontos gólokat szerzett az első olimpiai találatát jegyző Illés Anna és Antal Dóra, ugyanis a 9-8-as előny erőt adhatott a csapatnak, mert a negyedik játékrész második percében először sikerült az egyik csapatnak kétgólos előnyre szert tennie, ráadásul éppen a magyar volt az! A 11-9-es vezetés azonban csak átmeneti örömöt szolgáltatott: míg Keszthelyi lövése a kapufán csattant, addig az oroszok két helyzetüket is értékesíteni tudták. De még itt sem volt vége! 71 másodperccel a vége előtt ötmétereshez jutott a magyar csapat, amelyet Keszthelyi értékesíteni tudott, azonban drámaian, szinte a dudaszó pillanatában jött a sokk: az utolsó másodpercben egyenlített az ellenfél (12-12), így jöhettek az ötméteresek.
A büntetők során az első öt párban senki sem hibázott, így az első hibáig tartott a párharc. 7-6-os állásnál pedig Kisteleki lövését hárítani tudta a kapus, így az oroszok nyakába akaszthatják majd a bronzérmet.

hírdetés
hírdetés