Megszerezte első győzelmét az Újpest az NBI-ben. Egygólos győzelemmel javított a rossz szezonkezdésen így Vignjevic mester csapata , sőt egy hatéves átkot is megtörtek a lila-fehérek ezen diadallal

Megszerezte első győzelmét az Újpest az NBI-ben. Egygólos győzelemmel javított a rossz szezonkezdésen így Vignjevic mester csapata , sőt egy hatéves átkot is megtörtek a lila-fehérek ezen diadallal. Ráadásul az Újpest FC Akadémia is elindult és minden utánpótlás korosztályban indítanak csapatokat a bajnokságokban, tehetséges, neves játékosokkal és edzőkkel. 

A szezont két vereséggel nyitó, és az átigazolásokból is kizárt Újpest a még veretlen, ám ezt két döntetlennel összehozó Paksot fogadta az angyalföldi albérletben. A sérülések által sújtott  lila-fehérek szerették volna kiengesztelni a szurkolóikat, ennek megfelelően támadószellemben kezdték a meccset. A 11. percben meg is lett az eredménye: a bal oldalon Mohl kapta meg a labdát, aki egy csel után remekül adott be, az egy pillanattal korábban még szögletet elvégző Lázok pedig kiváló ütemben felugorva a jobb felső sarokba fejelte a labdát, amely a lécről vágódott a gólvonal mögé. Tíz perccel később ismét Lázok emelt a paksi kapuba, ám les miatt – talán tévesen – nem adta meg a gólt a bíró.

A hajrában a Paksnak volt pár gyengébb próbálkozása, s egyszer Balajcza hozott össze majdnem nekik egy tizenegyest, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot, amikor a hazai kapusban elesett egy vendégtámadó. Az atomvárosi gárda Bartha kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a meccset. Az Újpest tehát megszerezte első győzelmét a bajnokságban, s ezzel többek között a Paksot is megelőzte.

Időközben az Újpest FC akadémiája is elkezdte az edzőmeccseit javában játszani és bár sokan drukkoltak, hogy az Újpest új akadémiája mondjon csődöt de bizony a fiatalok az U14-esek ma is jól teljesítettek, bár egy vitatott birói döntés végett a győzelemből csak döntetlen lett. A fiatalokat egyébként az MTK női NB I-es csapatának mestere Megyes Péter vezényli és az eddigi mérleg két döntetlen.

hírdetés
hírdetés