Az EB csoportunk harmadik, épp csak továbbjutó csapata Portugália bizony bekerült a legjobb négy közé a franciaországi tornán. Rui Patrició bevédte csapatát a legjobbak közé, miután a lengyelekkel vívott büntetőpárbajban parádésat védett, az amúgy eddig csak potyagóljairól ismert hálóőr.

Az EB csoportunk harmadik, épp csak továbbjutó csapata Portugália bizony bekerült a legjobb négy közé a franciaországi tornán. Rui Patrició bevédte csapatát a legjobbak közé, miután a lengyelekkel vívott büntetőpárbajban parádésat védett, az amúgy eddig csak potyagóljairól ismert hálóőr.

Hát ha tetszik ha nem bizony a csoportunkból épp csak továbbjutó Portugália az Eb legjobb négy csapata közé verekedte be magát, ami elgondolkodtató. Egyrészt, mert Izland is a négy közé jutásért játszik, aki második lett. Mi meg csoportelsőként elsőként kiestünk. Ki érti ezt ?! Mondhatnánk azt is, hogy ez nem igazság ! Pedig az.

Nem tudjuk de simán elképzelhető, hogy Ronaldóék épp erre játszottak, hogy ne legyenek elsők és Izland is bőven elégedett volt a második hellyel, mert így a Belgákat elkerülték.

Nos a mai meccsen a legjobb négy közé jutás volt a tét a Lengyelország-Portugália negyeddöntőn a labdarúgó Európa-bajnokságon. A portugálok nehézkesen jutottak tovább vagy csak úgy csínáltak a csoportunkban, három döntetlent játszottak, és harmadik helyen végeztek Magyarország és Izland mögött. Sokak szerint a legjobb 16 között sem mutattak sokat, csak egy 117. percben szerzett góllal léptek túl a horvátokon. Nos szerintünk ennyi épp elég a fociban a sikerhez.

Portugália ellenfele így az a lengyel együttes volt, amely a csoportja második helyén végzett Németország mögött, ráadásul úgy, hogy gólt sem kaptak. A nyolcaddöntőben csak büntetőpárbaj után nyertek Svájc ellen, miután 1-1 volt az állás 90 percnyi játékot követően.

A meccset nagyon jól kezdte a lengyel válogatott, amely már a 2. percben megszerezte a gólt Robert Lewandowski révén. Ez a találat volt az idei torna eddigi leggyorsabb gólja. Érdekesség, hogy a Bayern München csatára volt a selejtező legeredményesebb focistája 13 góllal, de az Eb-n csak most, az ötödik összecsapáson talált először a kapuba.

A portugál együttes még az első félidőben egyenlíteni tudott Renato Sanches révén. A 18 éves tehetség lett minden idők legfiatalabb labdarúgója, aki egy Európa-bajnokság kieséses szakaszában betalált. Ha a csoportmeccseket nézzük, akkor ő minden idők harmadik legfiatalabb Eb-gólszerzője Rooney és Vonlanthen mögött.

A félidőben 1-1 volt az állás, és nem meglepő módon a csapatok nem kockáztattak a második játékrészben. Ugyan több helyzetet is kidolgozott a portugál együttes, de az eredmény nem változott, így a rendes játékidő végén is 1-1 szerepelt az eredményjelzőn.

Ezzel az is eldőlt, hogy Portugália úgy marad versenyben, hogy egy meccset sem nyert meg 90 perc alatt.

A hosszabbításban sem született gól, Lengyelország másodszor is tizenegyesekhez készülhetett. Az első rúgók, Ronaldo és Lewandowski nem hibáztak. A második körben Renato Sanches és Milik talált be. A harmadik sorozatban Moutinho és Glik volt eredményes. Egy fordulóval később Nani belőtte a maga büntetőjét, de Blaszczykowski hibázott de inkább maradjunk annál, hogy Rui Patrició hatalmasat védett. Igen a portugál hálóőr most megtett mindent, hogy bebizonyítsa nem rossz kapus ő és nem béna, csak néha szétszórt.

Quaresma pedig belőtte a maga tizenegyesét, ezzel 5-4-re nyert Portugália és továbbjutott.

hírdetés
hírdetés